Keraaminen pinnoite

Keraaminen pinnoite – kaikki mitä sinun tulee tietää

Keraaminen pinnoite sopii erinomaisesti henkilölle, joka todella haluaa ylläpitää autonsa arvoa suojaamalla maalipintaa. Pitää tärkeänä, että auto on suojattu kerralla pidemmäksi ajaksi. Auton maalipinta pysyy sileänä, vettähylkivänä ja kiiltävänä ja on aina yhtä uuden näköinen jokaisen pesun jälkeen.

Keraamisen pinnoitteen laittoa varten tulee auton maalipinta olla uudenveroinen ja sileä. Tästä syystä uusille autoille suositellaan keraamisen pinnoitteen laittoa heti ennen käyttöönottoa. Jo käytössä olleille autoille voidaan pinnoite laittaa, mutta tarvitsevat vähintään yhden vaiheen kiillotuksen. Jokaisen auton maalipinta kuitenkin tulee tarkistaa tarkasti valolla ennen pinnoitteen laittoa.

Mistä keraaminen pinnoite koostuu?

Keraaminen pinnoite koostuu erilaisista ainesosista, kuten piistä, vedystä, typestä ja orgaanisista ainesosista kuten hiilestä. Aineiden molekyylirakenne tekee keraamisesta pinnoitteesta ainutlaatuisen. Pinnoite tekee sitkeän lasimaisen ja pitkäkestoisen suojan ajoneuvon maalipinnalle. 

Mitkä ovat keraamisen pinnoitteen hyödyt?

Keraamisen pinnoitteen ansiosta maalipinta on suojassa mikronaarmuilta, hyönteisiltä ja UV-säteilyltä. Sen ansiosta maalipinta on erittäin sileä, joka hylkii vettä ja likaa. Näiden hyötyjen ansiosta auton maalipinnan väri säilyy ja auton jälleenmyyntiarvoa voidaan ylläpitää.

Pinnoite helpottaa huomattavasti puhtaanapitoa ja etuna on myös se, että kun auto kaipaa vahvempaa pesua kuten liuotin pesua, se on todellakin mahdollista. Vahva hiilivetyliuotin poistaa kaiken mahdollisen lian ja suolan auton maalipinnasta. Liuotin pesu siis ”kuorii” kaiken maalipintaan pinttyneemmätkin liat pois. Keraamista pinnoitetta liuotin pesu ei poista, koska pinnoite tekee erittäin vahvan ja pitkäkestoisen suojakuorin maalipintaan, jonka tarkoitus on suojata kaikelta kuten myös kemikaaleilta. 

Mitä tulee ottaa huomioon pinnoitetun auton hoidossa?

Keraamisen pinnoitteen kestoa voi oman käytön mukaan ylläpitää. On huomioitava, että autoa ei pese konepesussa, vaan auto tulee pestä käsin, joko itse pesemällä tai viemällä autopesulaan. Konepesun harjat ovat niin vahvat, että ne naarmuttavat pinnoitteen irti maalipinnasta. Konepesuissa on yleensä omavastuu, senkin vuoksi, koska harjat saattavat poistaa ja naarmuttaa auton maalipintaa. Jo tämänkin vuoksi suosittelen auton pesua aina käsin. 

Huomiota tulee kiinnittää myös autopesun valintaan. Talvella tulee muistaa, että suola tarttuu erittäin tiukasti aina auton pintaan. Jotta voidaan ylläpitää keraamisen pinnoitteen pysyvyyttä, tulee auto pestä liuotinpesulla. Suosittelemme talvipesua ja toisella nimellä tehopesua, joka poistaa tehokkaasti kaiken lian ja suolan. 

Pintaan tarttuva suola on poistettava asianmukaisesti liuotinpesulla, koska vaarana on pinnan naarmuuntuminen ja näin pinnoitteen poistaminen. Ilman liuotinpesua pesukintaalla pestäessä levitetään suolaa auton maalipintaan. Suolaa kun hankaa auton pintaan naarmuttaa se keraamista pinnoitetta ja näin poistaa sitä vähitellen. 

Pidemmällä tähtäimellä pinnoite voi tulla edullisemmaksi. Keraamisia pinnoitteita on kestoltaan erilaisia. Pinnoite kestää yleensä noin 2-5 vuotta, riippuen pinnoitteen keston lupauksesta ja auton käytöstä.